Nyheter

 

Arctic Minerals har beviljats förlängda utvinningsrätter för Bolagets guld-kopparprojekt Bidjovagge i Norge

Arctic Minerals har beviljats förlängda utvinningsrätter (i Sverige "bearbetningskoncession") för Bolagets guld-kopparprojekt Bidjovagge i Norge. Bolaget har även tidigare i år beviljats sex nya undersökningstillstånd i området. Arctic Minerals genomgång av geofysiska data, tillsammans med data från gamla borrkärnor, indikerar att den malmbärande zonen i Bidjovagge fortsätter norr om det gamla gruvområdet. Malmzonen verkar också vara öppen mot djupet. Externa konsulter har anlitats för att uppdatera projektets mineraltillgång. Arctic Minerals har också inlett processen att söka en partner för att vidareutveckla Bidjovaggeprojektet.

Arctic Minerals har beviljats förlängning för Bolagets utvinningsrätter (Bidjovagge 1-5) för guldkopparprojektet Bidjovagge i Finnmark i Norge. Förlängningen har beviljats av DMF (myndigheten som ansvarar för mineralrättigheter i Norge) fram till 2024. I ett pressmeddelande den 6 augusti 2021 meddelade Arctic Minerals att Bolaget hade ansökt om förlängning för de fem utvinningsrätter som skulle förnyas 2021. Arctic Minerals har, genom sitt dotterbolag Arctic Gold AB, totalt nio utvinningsrätter vid Bidjovaggeprojektet.

Nya undersökningstillstånd

Arctic Minerals har även tidigare i år ansökt om, samt beviljats, fem nya undersökningstillstånd (Buljovarri 1-5) i Bidjovagge, vilka täcker den troliga nordliga förlängningen av den malmbärande zonen. Därutöver har Arctic Minerals tidigare i år även ansökt om, samt beviljats, det nya undersökningstillståndet Laemssejåkka 32, som täcker en parallell malmzon.

Genomgång av borrhål

Bolaget har även under året undersökt äldre borrhål i Bidjovaggeområdet. Genomgången har gett lovande resultat i ett nytt område, som omfattas av ett av de under året beviljade undersökningstillstånden. Ett borrhål i området har en höggradig malmskärning om 15,2 meter med 2,0% koppar och 8,55 gram/ton guld. Ett annat borrhål, från ett område som omfattas av en befintlig utvinningsrätt, har en malmskärning om 27,3 meter med 3,11% koppar och 0,58 gram/ton guld.

Bolaget har även gått igenom och granskat geofysiska data i området. Tillsammans med data från de äldre borrhålen indikerar granskningen att den malmbärande zonen troligen fortsätter norr om det gamla gruvområdet. Malmzonen verkar också vara öppen mot djupet.

Planer för vidare prospektering inkluderar en ny geofysisk (elektromagnetisk) undersökning 2022.

Uppdatering av mineraltillgång

För hösten 2021 har externa konsulter anlitats för att uppdatera projektets mineraltillgång. Den senaste uppdateringen av mineraltillgången i Bidjovagge genomfördes 2012.

Partnerskap

Arctic Minerals har under året inlett en process för att söka en partner för att vidareutveckla Bidjovaggeprojektet.

Kommentar från vd, Jonatan Forsberg:

Vi har nu beviljats förlängning för våra äldsta utvinningsrätter i Bidjovagge, vilka skulle förnyas under 2021. Bolaget har även tidigare i år beviljats sex nya undersökningstillstånd från norska myndigheten för mineralrättigheter. Under året genomförda granskningar av geologiska data och äldre borrhål i Bidjovagge tyder på att den malmbärande zonen i Bidjovagge fortsätter norr om det gamla gruvområdet. Malmzonen verkar också vara öppen mot djupet. För hösten 2021 har externa konsulter anlitats för att uppdatera projektets mineraltillgång. Arctic Minerals har också inlett en process för att söka en partner för att vidareutveckla Bidjovaggeprojektet.

Certified Advisor

UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är Bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Övrigt

Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För vidare information

se bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta:

Jonatan Forsberg, vd

(+46) 76 105 1310

jonatan.forsberg@arcticminerals.se

Om Arctic Minerals

Arctic Minerals är en nordisk gruvjunior vars huvudsakliga verksamhet är prospektering efter koppar, zink, guld och andra batterimetaller i norra och mellersta Finland. Koncernen har även mineralrättigheter i Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 oktober 2021, kl 12.20.