Nyheter

 

ARCTIC MINERALS HAR BEVILJATS MALMLETNINGSTILLSTÅNDET VILMINKO I KOPPAR-GULD-ZINK-PROJEKTET I VIHANTI. KÄRNBORRNINGEN PÅBÖRJAS INOM KORT

Arctic Minerals AB (Nasdaq First North Growth Market, Stockholm: "ARCT") har nöjet att meddela att bolaget har beviljats malmletningstillståndet Vilminko, i zink-koppar-guld-projektet i Vihanti-området i mellersta Finland. Tillståndet har beviljats av Tukes, myndigheten som ansvarar för mineralrättigheter i Finland. Det beviljade tillståndet möjliggör påbörjande av den planerade kärnborrningen i Vilminko-objektet.

Vilminko malmletningstillståndet ligger ca 10 km öster om den nedlagda Vihanti zink-koppar-gruvan. Gruvan drevs i perioden 1952 till 1992 av Outokumpu Oy och då producerades ca 28 miljon ton massiv sulfidmalm med en genomsnittshalt av 5,3% zink, 0,5% koppar, 0,4 gram per ton guld, 21,8 gram per ton silver och 0,4% bly. Orsaker till nedläggningen av gruvan var en utbruten malmreserv och dåtida svaga metallpriser.

Borrobjektet Vilminko
I borrobjektet Vilminko ses en klar seismisk anomali som sammanfaller både med en distinkt gravimetrisk och en magnetisk anomali. Arctic Minerals har dessutom nyligen utfört en elektromagnetisk mätning i ett tidigare borrhål som visar en tydlig elektrisk ledare i samma struktur. Dessa anomalier är sådana som kan förväntas vid förekomsten av massiv sulfidmalm.

Arctic Minerals avser att testa Vilminko borrobjekt med ett första kärnborrhål till ett djup av ca 400 meter. Denna kärnborrning planeras att utföras i samband med borrningen i bolagets borrobjekt Kuuhkamo, se bolagets pressmeddelande 29 oktober 2019. Borr-objekten ligger nära varandra i Vihanti-området.

Certified Advisor
UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Annat
Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För vidare information
se bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta:

Krister Söderholm, VD
(+358) 50 542 3113
krister.soderholm@arcticminerals.se

eller

Risto Pietila, Exploration Manager
(+358) 40 029 3217
risto.pietila@arcticminerals.se

About Arctic Minerals

Arctic Minerals AB är ett svenskt bolag som fokuserar på prospektering efter koppar, zink och guld i Finland. För närvarande har bolaget två malmletningstillstånd på totalt 24 km2 i Brahestad-Ladoga malmbältet i mellersta Finland och har ansökt om ett malm-letningstillstånd i Peräpohja skifferbälte i norra Finland. Vidare har bolaget förbehåll för prospektering täckande totalt 2 453 km2 i Finland; 1 282 km2 i Peräpohja skifferbälte, 806 km2 i Kiiminki skifferbälte nordost om Uleåborg och 365 km2 i mellersta finska Lappland. Bolaget innehar också mineralrättigheter vid den nedlagda Bidjovagge koppar-guld-gruvan i norra Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 25 november 2019, kl. 11.00