Nyheter

 

Norrbotten Exploration AB ansökt om nytt förbehåll i norra Finland.

Arctic Minerals AB (Nasdaq First North Growth Market, Stockholm ("ARCT") har nöjet att informera att bolaget har identifierat ett nytt område med prospekterings-potential för platinagruppens element (PGE) och kromit i norra Finland. Koncernens dotterbolag Norrbotten Exploration AB har därför till Tukes, myndigheten för mineralrättigheter i Finland, lämnat en ansökan om ett förbehåll för prospektering, täckande ett område på 8 km2. Området ligger ca 15 km nordost om staden Kemi.

Arctic Minerals identifierade området genom studier av befintlig geofysik och geologi, tillgängliga via GTK (Geologiska forskningscentralen). Bolaget skall utföra modellering av geofysisk data, för att identifiera möjliga objekt för kärnborrning.

Certified Advisor
UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Annat
Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För vidare information
se bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta:

Krister Söderholm, VD
(+358) 50 542 3113
krister.soderholm@arcticminerals.se

eller

Risto Pietila, Exploration Manager
(+358) 40 029 3217
risto.pietila@arcticminerals.se

Om Arctic Minerals
Arctic Minerals AB är ett svenskt bolag som fokuserar på prospektering efter koppar, zink och guld i Finland. För närvarande har bolaget två malmletningstillstånd på totalt 24 km2 i Brahestad-Ladoga malmbältet i mellersta Finland och har ansökt om ett malm-letningstillstånd i Peräpohja skifferbälte i norra Finland. Vidare har bolaget förbehåll för prospektering täckande totalt 2 461 km2 i Finland; 1 282 km2 i Peräpohja skifferbälte, 806 km2 i Kiiminki skifferbälte nordost om Uleåborg, 365 km2 i mellersta Lapplands grönstensbälte och ett förbehåll på 8 km2 nordost om staden Kemi. Bolaget innehar också mineralrättigheter vid den nedlagda Bidjovagge koppar-guld-gruvan i norra Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2 december 2019, kl. 17.30.

Filer för nedladdning